Interviu: Linia de business Instalatii a ramas motorul activitatii Grupului

Interviu: Linia de business Instalatii a ramas motorul activitatii Grupului

La nivelul intregului Grup TeraPlast, am inregistrat o cifra de afaceri de 517 milioane de lei, cu 8% sub nivelul inregistrat in primele 9 luni din 2022, iar EBITDA, situata la 45 milioane de lei, este cu 7% sub evolutia din aceeasi perioada a anului trecut.

ovidiu-gurau-teraplast

Cifra de afaceri consolidata a Grupului TeraPlast a ajuns la 517 milioane de lei in primele noua luni din 2023, cu 8% sub nivelul inregistrat in perioada corespunzatoare din 2022, iar indicatorul de profitabilitate operationala (EBITDA) s-a situat la 45 milioane de lei, fiind in scadere cu 7% fata de acelasi interval al anului trecut. Rezultatul net a ajuns, dupa trei trimestre, in teritoriu pozitiv la nivel consolidat, la aproape 7 milioane de lei. Totodata, exporturile Grupului au reprezentat 17% din cifra de afaceri, cu o valoare de 87 milioane de lei. Potrivit lui Ovidiu Gurau, directorul comercial al TeraPlast, linia de business Instalatii este, in continuare, motorul principal al activitatii. Activitatea Grupului a accelerat, in trimestrul al treilea al acestui an, cu o viteza suplimentara imprimata de cresterea lucrarilor de infrastructura si a exporturilor, insa sunt, inca, vizibile limitari de potential date de evolutia sub asteptari a businessurilor din subsidiare (segmentele ferestre/ usi si ambalaje flexibile). Principalii indicatori financiari sunt sub nivelul primelor 9 luni din 2022, insa asteptarea managementului companiei este ca acest ecart sa fie recuperat pana la finalul anului. 

- Cum au evoluat vanzarile de materiale de constructii din portofoliul TeraPlast, in 2023? 

- Anul acesta am constatat o evolutie satisfacatoare in ceea ce priveste volumele segmentului de produse pentru instalatii de infrastructura. Linia de business Instalatii este, de altfel, si motorul principal al Grupului TeraPlast. Cu toate acestea, raportat la volumul de lucrari lansate in licitatie, respectiv anuntate, volumul de lucrari date in executie pentru anul 2023 a fost mai redus decat anticipam pentru infrastructura de apa-canal, gaz sau alimentare cu apa pentru irigatii. Aici ne referim la lucrari cu surse de finantare ca Programul "Anghel Saligny", Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) si Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

Citește interviul întreg aici.

Abonează-te la newsletter

Fii la curent cu ofertele noastre și tutorialele din grupul TeraPlast