Țevi și fitinguri presiune gaz

Țevile din polietilenă sunt produse prin extrudarea granulelor de polietilenă PE100. Țevile pentru transportul gazului sunt de culoare neagră-omogenă și opacă fiind marcate cu dungi longitudinale galbene (pentru gaz), decalate la 90°.
 
Țevile din polietilenă au suprafața interioară și exterioară netedă, sunt flexibile și rezistente la temperaturi exterioare de până la -30°C. Ca domeniu de utilizare, acestea sunt folosite pe scară largă în rețelele de distribuție a gazelor naturale.
 
Durata de viață este apreciată la minim 50 de ani în cazul respectării condițiilor de presiune și temperatură precum și a tehnologiei de punere în operă. Vezi și Țevi și fitinguri PEHD presiune apă

Vezi Catalogul TeraPlast

Găsești gama completă de produse în catalogul TeraPlast 2020.

Caracteristici și avantaje ale sistemului de țevi și fitinguri din polietilenă

Manevrabilitate

Greutatea redusă a componentelor sistemului de țevi și fitinguri din PE asigură o manevrabilitate extrem de ridicată în ceea ce privește transportul, depozitarea și manevrarea precum și instalarea acestuia.

Sudabilitate

Este o caracteristică fundamentală a acestui tip de sistem. Parțile componente ale sistemului se pot îmbina prin diferite tehnologii speciale de sudură aflate la îndemâna constructorilor.

Pierderi de presiune

Suprafața interioară a țevilor și fitingurilor este extrem de netedă, astfel încât nu se pot forma depuneri de materiale în interior, iar pierderile de presiune sunt reduse la minim.

Rezistența mecanică

Rezistența la șocuri și la acțiunea mecanică externă.

Comportamentul la foc

Din acest punct de vedere, țevile din polietilenă se aprind și ard încet, dar nu întrețin arderea și se autosting (clasa C4).

Utilizare în zone seismice

Flexibilitatea și elasticitatea țevilor din polietilenă le recomandă pentru utilizare în zone cu risc seismic.

Electricitate statică

Țeava din PE este supusă fenomenelor electrostatice datorită rezistivității ridicate a materialului. Țevile împământate sunt supuse acumulărilor de sarcini, ca urmare a umidității mediului și amplului contact rețea – teren.

Țevile din polietilenă presiune gaz sunt produse prin extrudarea granulelor de polietilenă (PE80 sau PE100). Țevile presiune gaz sunt de culoare neagră-omogenă și opacă fiind marcate cu dungi longitudinale albastre-pentru apă și galbene-pentru gaz, decalate la 90°. Țevile din polietilenă au suprafața interioară și exterioară netedă, sunt flexibile și rezistente la temperaturi exterioare de până la -30°C.

Țevile și fitingurile presiune gaz din polietilenă au numeroase domenii de
utilizare dintre care amintim:

•  rețele de distribuție a gazelor naturale;
• rețele de canalizare fie in sistem gravitațional fie în
presiune;
• rețele de canalizări interioare pentru construcții;
• sisteme de protecție pentru cabluri electrice;
• transport de lichide alimentare sau industriale;

Durata de viată este apreciată la minim 50 de ani în cazul respectării condițiilor de presiune și temperatură precum și a tehnologiei de punere în operă.

Țeava PE-100RC cu strat aditivat PP

Țevi și fitinguri PEHD presiune apă

Țevi și fitinguri PEHD presiune apăȚevile din polietilenă sunt produse prin extrudarea granulelor de polietilenă (PE80 sau PE100). ). Polietilena de înaltă densitate (HD) este un polimer termoplastic produs din etilenă. Țevile PEHD se caracterizează printr-un  comportament mecanic foarte bun, rezistență chimică excelentă, rezistență la radiatiile UV, la coroziune și abraziune, precum, și la temperaturi …

Țevi PVC foraj

Țevi PVC forajSistemul de țevi foraj dezvoltat de TeraPlast cuprinde țevile pentru tubare și elementele filtrante, realizate din PVC-U. Sistemul TeraPlast pentru foraj cu țevi și elemente filtrante din PVC100 se utilizează în tubarea puțurilor pentru alimentare cu apă, a forajelor de epuisment sau a puțurilor piezo. Țevile pentru foraj se produc prin extrudare din PVC, sunt …

Țevi și fitinguri PVC presiune pentru apă

Țevi și fitinguri PVC presiune Țevile și fitingurile din PVC se produc prin extrudare, respectiv injecție din granule de PVC dur, neplastifiat, în combinație cu coloranți, materiale de umplutură, stabilizatori și adaosuri de fricțiune. Țevile sunt de culoare gri sau albastră, au suprafețele interioare și exterioare netede și sunt prevăzute cu mufe pentru asigurarea …