VIDEO Alexandru Stânean, CEO, TeraPlast: Ne așteptăm la creșterea cererii din partea companiilor de utilități

VIDEO Alexandru Stânean, CEO, TeraPlast: Ne așteptăm la creșterea cererii din partea companiilor de utilități

Piața europeană a materiilor prime a suferit șocuri semnificative, însă materiile prime din Rusia sunt în continuare disponibile chiar și direct sau în produse semifabricate sau finite provenite din țări precum Turcia sau Serbia. Ele fac astfel o concurență incorectă producătorilor care respectă restricțiile, susține Alexandru Stânean, CEO TeraPlast, în cadrul unui interviu exclusiv oferit Energynomics.

interviu-teraplast-dezvoltare

Alexandru Stânean, CEO-ul TeraPlast, estimează o cifră de afaceri cu 20% mai mare în 2023 față de anul precedent, al doilea cel mai bun an din istoria grupului, după anul record 2021. Grupul TeraPlast este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast.

„Ne propunem să ajungem la aproape 850 milioane de lei cifră de afaceri în acest an bazându-ne că piața de infrastructură va evolua foarte bine. Sunt foarte mulți bani disponibili, discutăm de aproximativ 8 miliarde de euro, o parte fiind bani europeni, o altă parte o reprezintă componenta din POIM care a rămas de executat și care are scadența la finalul acestui an, mai există și partea de PNRR care alocă aproape 2 miliarde de euro pentru sectorul de apă-canal și sunt și banii din Anghel Saligny care ar trebui să contribuie la conectarea la rețelele de utilități ale comunităților mai mici care nu sunt acoperite din fonduri europene. Toate astea ne fac să sperăm că va fi un an foarte bun pe partea de infrastructură”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Alexandru Stânean. În plus, creșterea cifrei de afaceri estimată pe anul acesta va fi determinată și de investițiile făcute în ultimii trei ani de către TeraPlast, de aproximativ 320 de milioane de lei.

„Este un record absolut pentru grupul nostru și cred că foarte puține companii românești se pot lăuda că au un asemenea volum de investiții. Trebuie să începem să culegem roadele, să vedem că trecem pe profit pe partea de ambalaje și că capacitățile noi de producție din zona de instalații vor pune produse atât pe piața internă, cât și la export.

Citește întreg interviul aici.

Te-ar putea interesa

Documente

Găsești toate documentele TeraPlast aici

Abonează-te la newsletter

Fii la curent cu ofertele noastre și tutorialele din grupul TeraPlast