Summer Plans 2022 – Alexandru Stânean: „Experiențele anterioare ne-au conferit o anumită reziliență. Știm cum să reacționăm și să ne adaptăm la imprevizibil” - TeraPlast
Summer Plans 2022 – Alexandru Stânean: „Experiențele anterioare ne-au conferit o anumită reziliență. Știm cum să reacționăm și să ne adaptăm la imprevizibil”

Summer Plans 2022 – Alexandru Stânean: „Experiențele anterioare ne-au conferit o anumită reziliență. Știm cum să reacționăm și să ne adaptăm la imprevizibil”

Dacă în alți ani tema principală a PROIECTULUI EDITORIAL SPECIAL AL FORBES ROMÂNIA viza obiceiurile și destinațiile de vacanță, anul acesta i-am provocat pe cei mai importanți manageri și antreprenori să răspundă unui scurt chestionar într-un moment complicat din punct de vedere economic și social, deși pentru cei mai mulți dintre noi ar fi trebuit să fie o așteptată revenire la (noua) normalitate.

interviu-teraplast-dezvoltare

Alexandru Stânean, CEO TeraPlast

Forbes: Va intra afacerea dvs. în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” în contextul geopolitic, economic și social în care ne aflăm?

Alexandru Stânean: Vacanța este parte a vieții personale și toți avem nevoie de perioade de deconectare pentru a evita uzura și scăderea productivității.

Activitatea în companie, viața profesională este un flux continuu și independent de concediile de odihnă. Indiferent de perioada anului, mereu avem echipele active, mereu avem treabă.

Dedicarea, dinamismul și viziunea ne-au adus unde suntem, în poziția de cel mai mare procesator de polimeri din Europa Centrală și de Est.

Ne propunem ca toate echipamentele noastre să lucreze 1.020 de schimburi pe an. În plus, trimestrele 2 și 3 reprezintă vârful sezonalității pentru domeniul nostru, motiv pentru care oprirea producției este exclusă.

Dincolo de producție și vânzări avem și proiectele majore de dezvoltare care solicită atenție, concentrare și planificare atentă. Implementăm investiția de peste 11 milioane de euro în fabrica de folii stretch, proiect pentru care am primit în luna mai acordul de finanțare prin schema de ajutor de stat.

Suntem în etapele finale de operaționalizare a liniei de sisteme din polietilenă unde producem țevi pentru transport și distribuție apă și gaz cu diametre de până la 1200mm. Prin urmare suntem foarte ocupați.

Cu toate acestea, suntem 950 de oameni în echipa grupului, așa că avem posibilitatea de a ne deconecta chiar și în perioade aglomerate. Gestionăm crize de diverse naturi de doi ani.

Incertitudinile sunt mari în această perioadă. Experiențele anterioare ne-au conferit o anumită reziliență, cel puțin din perspectiva că știm cum să reacționăm și să ne adaptăm la imprevizibil. Oricât de cinic ar suna, începem să învățăm să trăim (și) cu asta.

Nu putem ignora tabloul extrem de complex în care ni se derulează viețile, ca oameni și ca business. Avem un cutremur geopolitic care reașează lumea pe un drum care în acest moment nu poate fi prea bine prevăzut ca finalitate.

Apoi avem de gestionat probleme inerente afacerii, de genul cerere, piață, materii prime. Urmărim cu atenție ce se întâmplă, ne implicăm acolo unde simțim că putem avea un impact pozitiv, unde putem ajuta, și ne adaptăm business-urile pentru a limita eventuale daune.

Citește întreg interviul aici.

Te-ar putea interesa

Documente

Găsești toate documentele TeraPlast aici

Abonează-te la newsletter

Fii la curent cu ofertele noastre și tutorialele din grupul TeraPlast