Țevi PVC foraj

Sistemul de țevi foraj dezvoltat de TeraPlast cuprinde țevile pentru tubare și elementele filtrante, realizate din PVC-U.
 
Sistemul TeraPlast pentru foraj cu țevi și elemente filtrante din PVC100 se utilizează în tubarea puțurilor pentru alimentare cu apă, a forajelor de epuisment sau a puțurilor piezo.
 
Țevile pentru foraj se produc prin extrudare din PVC, sunt de culoare albastră, RAL5012, au suprafațe interioare și exterioare netede și sunt prevăzute cu mufe pentru asigurarea îmbinării țevilor. Vezi și Țevi și fitinguri PEHD presiune apă

Vezi Catalogul TeraPlast

Găsești gama completă de produse în catalogul TeraPlast 2020.

Principalele caracteristici și avantaje oferite de sistemul de țevi și fitinguri din PVC-U

Rezistența mecanică

Țevile din PVC fac parte din categoria țevilor flexibile. Această caracteristică conferă țevilor din PVC-U (PVC neplastifiat) o rezistență mecanică deosebită, putând transfera în solul din jurul lor o mare parte din sarcina ce se exercită asupra lor.

Rezistența chimică ridicată

Țevile din PVC pentru foraj au o rezistență chimică ridicată la majoritatea soluțiilor apoase, la acțiunea agresivă a materiilor din sol, sărurilor și substanțelor caustice sau a soluțiilor acide apoase. Astfel, țevile și fitingurile din PVC-U se pot utiliza pentru transportul de soluții apoase bazice sau acide, săruri minerale, etc. cu pH între 2 și 12, și temperaturi de lucru de max. 60°C.

Etanșeitate

Modalitățile de îmbinare ale țevilor din PVC pentru foraj, prin lipire sau prin filetare, asigură o etanșare sigură a sistemului construit.

Manevrabilitate

Greutatea redusă a componentelor sistemului de țevi și fitinguri din PVC asigură o manevrabilitate extrem de ridicată în ceea ce privește transportul, depozitarea și manevrarea elementelor precum și instalarea acestuia.

Durata de viață este apreciată la minim 50 de ani, în condițiile respectării condițiilor de presiune și temperatură precum și a tehnologiei de punere în operă.

Sistemul de țevi pentru foraj se produce în trei clase de grosimi de perete: P8 (SDR13,6), P10 (SDR21), P16 (SDR26), ce corespund gamelor de presiuni PN8, PN10 respectiv PN16.

Din punct de vedere dimensional gama de diametre a țevilor PVC-U pentru foraj produse de TeraPlast este cuprinsă intre 90 și 250mm.

Țeava PE-100RC cu strat aditivat PP

Țevi și fitinguri PEHD presiune apă

Țevi și fitinguri PEHD presiune apăȚevile din polietilenă sunt produse prin extrudarea granulelor de polietilenă (PE80 sau PE100). ). Polietilena de înaltă densitate (HD) este un polimer termoplastic produs din etilenă. Țevile PEHD se caracterizează printr-un  comportament mecanic foarte bun, rezistență chimică excelentă, rezistență la radiatiile UV, la coroziune și abraziune, precum, și la temperaturi …

Țevi și fitinguri PE presiune gaz

Țevi și fitinguri presiune gazȚevile din polietilenă sunt produse prin extrudarea granulelor de polietilenă PE100. Țevile pentru transportul gazului sunt de culoare neagră-omogenă și opacă fiind marcate cu dungi longitudinale galbene (pentru gaz), decalate la 90°. Țevile din polietilenă au suprafața interioară și exterioară netedă, sunt flexibile și rezistente la temperaturi exterioare de până la -30°C. …

Țevi și fitinguri PVC presiune pentru apă

Țevi și fitinguri PVC presiune Țevile și fitingurile din PVC se produc prin extrudare, respectiv injecție din granule de PVC dur, neplastifiat, în combinație cu coloranți, materiale de umplutură, stabilizatori și adaosuri de fricțiune. Țevile sunt de culoare gri sau albastră, au suprafețele interioare și exterioare netede și sunt prevăzute cu mufe pentru asigurarea …