Fitinguri injectate pentru sudură cap la cap

Îmbinarea cu fitinguri cap la cap este cea mai frecventă tehnologie de îmbinare nedemontabilă utilizată.
 

Principiul acestei metode are la bază fenomenul de fuziune. Practic, are loc o încălzire a suprafețelor ce urmează să fie îmbinate pentru o anumită perioadă de timp. Apoi, cele două suprafețe se presează una peste cealaltă la o presiune stabilită și pe o perioadă de timp bine precizata, astfel încât materialul topit fuzionează determinând o singură structură. Această fază este urmată de o fază de răcire.

Parametri de sudură sunt așadar timpul, presiunea și temperatura.

Fitinguri injectate pentru sudură cap la cap depind de materialul de bază al țevii (fitingurilor) și de raportul dimensional standard (SDR) și se pun la dispoziție de producătorii aparatelor de sudură. Vezi și Țevi și fitinguri PEHD presiune apă. 

Vezi Catalogul TeraPlast

Găsești gama completă de produse în catalogul TeraPlast 2020.

Principalele caracteristici si avantaje ale fitingurilor injectate pentru sudura cap la cap

Aplicații principale

Sisteme de distributie apa și gaz, sisteme sub presiune din țeava PE, deversare apa/canalizare, sisteme de răcire.

Presiuni de utilizare

 • până la 16 bari pentru distribuția de apa
 • până la 10 bari pentru distribuția de gaz

Gama produse

 • 20 mm pâna la 630 mm

   

  Material

  • PE 100

Tehnologia de îmbinare

 • sudura cap la cap

Aceștia depind de materialul de bază al țevii (fitingurilor) și de raportul dimensional standard (SDR) și se pun la dispoziție de producătorii aparatelor de sudură.

Deși nu este o procedură complicată trebuie să se țină seama de câțiva factori extrem de importanți dintre care amintim:

  • alinierea perfectă a elementelor ce urmează sa fie îmbinate;
  • curățirea suprafețelor de îmbinare de corpuri străine și în special de grăsimi;
  • respectarea parametrilor de sudură (timp, presiune, temperatură);
  • răcirea trebuie să se facă natural.

Pentru realizarea sudurilor cap la cap se folosesc aparate de sudură manual, semi-automate sau automate iar realizarea acestor suduri necesită personal bine calificat.

Țeava PE-100RC cu strat aditivat PP

Principalele beneficii

 • Fitinguri realizate prin injectie
 • Nu există factor de reducere a presiunii
 • Gamă larga de utilizare
 • 100% materie prima pura (virgina)

Fitinguri PE100 electrofuziune

Fitinguri PE100 electrofuziuneFitingurile de electrofuziune sunt realizate prin injecție și conțin la interiorul peretelui o rezistență electrică calibrată. Sudura cu astfel de fitinguri a devenit din ce în ce mai utilizată ca urmare a procedurii extrem de simple și rapide dar și a calității superioare a îmbinării. În general acestă procedură este foarte mult utilizată …

Țevi și fitinguri PEHD presiune apă

Țevi și fitinguri PEHD presiune apăȚevile din polietilenă sunt produse prin extrudarea granulelor de polietilenă (PE80 sau PE100). ). Polietilena de înaltă densitate (HD) este un polimer termoplastic produs din etilenă. Țevile PEHD se caracterizează printr-un  comportament mecanic foarte bun, rezistență chimică excelentă, rezistență la radiatiile UV, la coroziune și abraziune, precum, și la temperaturi …

Țevi și fitinguri PE presiune gaz

Țevi și fitinguri presiune gazȚevile din polietilenă sunt produse prin extrudarea granulelor de polietilenă PE100. Țevile pentru transportul gazului sunt de culoare neagră-omogenă și opacă fiind marcate cu dungi longitudinale galbene (pentru gaz), decalate la 90°. Țevile din polietilenă au suprafața interioară și exterioară netedă, sunt flexibile și rezistente la temperaturi exterioare de până la -30°C. …