Pachet complet sistem de încălzire în pardoseală

TeraPlast vă pune la dispoziție Sistemul Complet de Încălzire în Pardoseală. Acesta conține toate produsele necesare sistemului de încălzire: automatizarea, caseta, distribuitorul, kit-ul de amestec, țeavă, placă cu nuturi, banda perimetrală, aditiv de șapă, termostatul de cameră. De asemenea, fiecare sistem poate fi personalizat în funcție de cerințele dumneavoastră..
 

Sistemul de Încălzire în Pardoseală TeraPlast are o garanție de 10 ani, iar produsele sunt fabricate în Italia la cele mai înalte standarde de producție.

Soluția inovativă de încălzire prin pardoseală vine în ajutorul celor care se află în stadiul de construcție sau finalizare a locuinței, dar și a celor care decid să facă o schimbare în locuință.

 

Vezi Catalogul TeraPlast

Găsești gama completă de produse în catalogul TeraPlast 2020.

Caracteristici si avantaje ale sistemului de încălzire în pardoseală

 • Oferă un nivel ridicat al confortului termic, căldura este distribuită uniform pe toată suprafața încălzită, rezultând un curent de aer neglijabil (nu ridică praful).
 • Consum de căldura redus față de sistemele tradiționale și, implicit, facturi mai mici la plata căldurii (consum de energie 40-79 KWH/MP/an).
 • Este folosit agent termic de temperatură joasă, soluție ideală în cazul surselor de energie regenerabilă.
 • Condiții igienice superioare (nu se formează zone umede pe pardoseală, se evită formarea coloniilor de bacterii și a mucegaiului pe pereți prin montarea bandei perimetrale, ducând la evitarea punții de transfer termic).
 • Oferă posibilitatea unei amenajări flexibile a spațiului - vă puteți configura spațiul așa cum vă doriți fără radiatoare, este un sistem invizibil și oferă posibilitatea instalării de ferestre până la nivelul pardoselii.
 • Sistemele sunt ecologice, silențioase și economice cu până la 12% pentru încăperi cu înălțime de 3M, putând să se ajungă la economii de 50% în cazul încăperilor înalte (biserici, hale de sport, etc).
 • Calitatea aerului interior este mai bună față de alte forme de încălzire, picioarele sunt calde în timp ce aerul respirat este mai rece.
 • Izolarea suplimentară a spațiului prin montarea placii cu nuturi.
 • Ideală in cazul familiilor cu copii mici reducand riscul aparitiei racelilor datorate temperaturilor mici inregistrate la nivelul pardoselii, avand o temperatura cu 10° mai mare decat sistemele clasice de incalzire si reduce riscul aparitiei problemelor de sanatate specifice femeilor.
 • Nu modifică umiditatea aerului reducând astfel riscurile apariției problemelor respiratorii.
 • Libertatea de a umbla fără încălțări în casă, științific dovedit fiind faptul că mersul desculț este foarte sănătos.

O locuință mai călduroasă

Sistemul de încălzire în pardoseală este incomparabil mai bun, la temperatura de 19°C având senzația că sunt 20-21°C în încăpere. Acest lucru este benefic pentru sănătate, deoarece picioarele încălzite și o temperatură mai mică în zona capului este exact ceea ce are nevoie corpul omenesc.
Fiecare sistem de încălzire are o curbă specifică, iar studiile arată că cea a sistemului de încălzire prin pardoseală este cea mai apropiată de curbă termică ideală a corpului omenesc.
Calorifere clasice, montate pe pereți, nu degaja căldura la sol, ci de la aproximativ un metru deasupra podelei. Aerul cald se ridică spre tavan, după care coboară și revine sub formă de aer rece la nivelul podelei (picioarelor).

Eficiență și economisire

Numărul românilor care se orientează catre sistemele de încălzire prin pardoseală crește de la an la an, peste 50% din casele construite sau renovate în România au încălzire prin pardoseală, conform unor studii de specialitate. Principalele motive pentru care aleg acest tip de încălzire este faptul că previne consumul inutil de energie plus faptul că acest tip de sistem este garantat zeci de ani, fără a necesita întreținere suplimentară.
Eficiența sistemului de încălzire în pardoseală este probată prin faptul ca reduce consumul de energie de cu aproximativ 14% în comparație cu sistemul clasic cu radiatoare. Iar, dacă sistemul de încălzire va avea ca sursă de agent termic o centrală în condensație, economisirea de energie poate să crească până la 40%. Cea mai eficientă combinație este pompa de căldură cu încălzire în pardoseală, în cazul căreia economisirea de energie poate atinge un procent de 70 – 75%.
Ca surse de căldură, amintim centralele pe combustibili solizi (lemn, cărbuni, pelet), centralele pe gaze, centralele termice cu combustibili lichizi (motorină, deșeuri de hidrocarburi, etc.), iar, mai recent, pompele de căldură, a căror compatibilitate cu sistemul de încălzire în pardoseală este de o eficiență inegalabilă.

Vezi mai multeVezi mai multe

Țeava PE-100RC cu strat aditivat PP

Sistemele de încălzire în pardoseală TeraPlast conțin următoarele componente

Caseta metalică reglabilă și tratată anticoroziune
Distribuitor alamă nichelata tur cu debitmetru 1" x EK
Distribuitor alamă nichelată retur cu reglaj manual și posibilitate montaj servomotor 1" x EK
Vana de amestec cu 3 căi
Cap termostat cu sondă imersată
Vana de amestec si by - pass pe circuitul primar.
Termostat pentru circuitul de pardoseală
Set robineți 1" cu olandez pentru izolarea distribuitorului
Pompa cu turație variabilă WILO YONOS PARA 25/6
Termostat de siguranță presetat la 60 °
Controller conectare pompă, termostat siguranță și termostat cameră.
Conectori pex 16 x EK
Curbe conducătoare DN 16-90°
Set console distribuitor
Teacă pentru sondă temperatură
Termometru intrare tur
Termometru ieșire retur
Aerisitor automat și aerisitor manual
Robinet golire / încărcare

Țeava PE-Xa din polietilenă reticulată cu barieră de oxigen

Barieră de oxigen 99,99%
Densitate 0,93 g / cmc
Grosime perete 2 mm
Temperatura maximă 95°C(110°C pe scurtă perioadă)
Presiune maximă 10 bari
Disponibil în colaci de 200 si 600 ml ( pt.DN16)
Coeficient dilatare 0,19 ml / mk
Diametru 16/2

Placă cu nuturi din polistiren expandat

Clasa EPS 150 CE (EN13163)
Izolație termică 0.035 W/mk (EN 12667)
Clasa de rezistență la foc Euroclasse E (EN13501-1)
Pas multiplu între nuturi 5 cm
Dimensiuni: 1200x800mm
Grosime placă 20mm/nut 25mm
Grosime folie polietilenă refractată 160μm
Ambalaj 14.40mp/bax

Aditiv pentru șapă

Certificare UNI - EN934
Soluție pe bază de polimeri care împiedică fisurarea șapei
Disponibil în bidoane de 10kg/8.5L
Dozaj 0.6 kg - 1.8 kg/100kg ciment sau 0.5L-1.5L/100 kg ciment

Bandă perimetrală și de dilatare din polietilenă expandată

Grosime 6 mm
Lățime 125mm
Lungime 50ml
Folie polietilenă 30 cm
Prevazută cu bandă adezivă pe toată suprafață

Termostat cameră digital cu fir și alimentare pe baterii (incluse)

Afișaj electronic al temperaturii setate
Afișaj electronic al temperaturii reale
Butoane reglaj +/-
Conexiune cablu 2 x 0.75
Culoare: alb

Țevi PVC canalizări interioare

Țevi PVC Canalizări interioareSistemul de canalizare interioară din țevi pvc asigură etanșeitatea sistemului prin două modalități de îmbinare:Prin îmbinare demontabilă cu garnitura din cauciuc montată în elementul profilat al mufei țevii;Prin îmbinare nedemontabilă, prin lipire cu adeziv special pentru conductele din PVC.Țevile PVC pentru canalizări interioare sunt obținute prin extrudare, în conformitate cu prevederile standardului …

Țevi și fitinguri PP fonoabsorbante

Țevi și fitinguri PP fonoabsorbanteSistemul de canalizări interioare fonoabsorbante PP ULTRA dB este un sistem complet de țevi și fitinguri din polipropilenă aditivat cu compuși minerali. Țevile sunt fabricate prin procedeul de coextrudare cu pereți structurați:stratul interior, de culoare albă, ce permite inspectarea facilă;stratul exterior de culoare albastră, cu rezistența la murdărire și prevazut cu …

Accesorii Clean

Accesorii CleanGama de accesorii include o paletă largă de sifoane de pardoseală, sifoane pentru cădițe de duș sau mașini de spălat, receptori pentru acoperișuri, terase și balcoane precum și accesorii pentru aplicații standard sau speciale în domeniul canalizărilor interioare. Accesorile sunt usor de montat, nu necesită scule speciale, asigură etanșeitatea sistemului în ambele variante de montaj, …