Țevi PE telecomunicații protecție fibră optică

Sistemul de țevi din polietilenă pentru protecția cablurilor de telecomunicații și a fibrei optice este un sistem ce cuprinde țevi din PE similar cu cele pentru transportul apei. Țevile au pereții netezi, cu rezistență ridicată la impact și compresiune. Gama de diametre este cuprinsă între 25 și 110 mm.
 
Țevile sunt produse în colaci cu lungimi diferite, în funcție de diametrul țevii. Îmbinarea între capetele de colaci se face fie prin sudură, fie cu ajutorul fitingurilor de compresiune.
 
Sistemele pentru protecția cablurilor fac parte deasemenea din soluțiile pe care TeraPlast le oferă pentru aplicațiile din infrastructură, deoarece rețelele electrice sunt o parte importantă a acestor aplicații. Pe lângă această gamă, TeraPlast oferă și sisteme de țevi pentru protecția cablurilor electrice instalate în clădiri, sisteme pe care le puteți vizualiza în partea a doua a catalogului – Instalații pentru clădiri. Vezi Țevi PE corugate protecție cabluri electrice.

Vezi Catalogul TeraPlast

Găsești gama completă de produse în catalogul TeraPlast 2020.

TeraPlast produce și oferă o gamă variată de sisteme de țevi pentru protecția cablurilor electrice îngropate din care se poate opta în funcție de aplicația ce trebuie executată astfel:
• Sistemul de țevi din PVC cu mufă lisă;
• Sistemul de țevi corugate din polietilenă;
• Sistemul de țevi din polietilenă pentru protecție fibră optică. Toate aceste sisteme de țevi se utilizează pentru protejarea mecanică a cablurilor electrice sau de telecomunicații ce se montează îngropat.

Alegerea soluției optime, respectiv a sistemului, se face în funcție de aplicația ce urmează să fie pusă în operă și cerințele de rigiditate impuse de aplicația respectivă.
Durata de viața a sistemelor de țevi de protecție fabricate din PVC sau PE este estimată la minim 50 de ani. Aceste sisteme cu rezistență mare la coroziune se pot instala simplu și extrem de rapid, în special în cazul sistemelor ce au în componență tevile livrate în colaci.

Țeava PE-100RC cu strat aditivat PP

Detalii

Sistemul de țevi de protecție din PVC cu mufă lisă

TeraPlast produce țevi din PVC-U cu perete compact, rigide, pentru protecția cablurilor prevăzute cu mufă pentru lipire conform standardului SR EN 61386-24 în clasele L si N.

Cele două clase sunt rezultatul clasificării țevilor pentru protecție cabluri, în funcție de rezistența acestora la impact astfel: Clasa L = condiții ușoare de lucru (cel putin 9 eșantioane trec testul de rezistență la impact cu ciocanul de 3kg). Clasa N = condiții normale de lucru (cel putin 9 eșantioane trec testul de rezistență la impact cu ciocanul de 5kg).

Pe lângă aceasta clasificare mai există o clasificare în funcție de rezistența la compresiune. Astfel atât țevile din clasa L cât și cele din clasa N se clasifică din punct de vedere al rezistenței la compresiune în funcție de urmatoarele valori: 250, 450 sau 750 N. Clasa și rezistența la impact trebuie obligatoriu marcate pe țevile de PVC pentru protecție cabluri. Gama de diametre este cuprinsă între 32 și 140 mm pentru tuburile din clasa L și între 63 și 250mm pentru țevile din clasa N. Țevile se produc în bare, în special cu lungimile de 6m, însă pentru anumite diametre se produc și la lungimea de 4m.

Sistemul de țevi corugate de protecție din PE

Sistemul de tevi flexibile corugate din polietilenă pentru protecția cablurilor este un sistem ce cuprinde țevi din PE corugate cu perete dublu ce se utilizează în aplicații în care este solicitată asigurarea unei rigidități inelare ridicate. Conductele corugate au peretele interior neted, din polietilenă de medie densitate, iar cel exterior, din polietilenă de înaltă densitate, profilat și lipit de cel interior în zonele de contact.
Structura corugată asigură flexibilitatea conductei și un consum minim de material pe unitatea de lungime, pentru un diametru și o rigiditate inelară date. 

Țevi corugate cu perete dublu din PE pentru protecția cablurilor sunt produse conform standardului SR EN 61386-24 în clasa N – condiții normale de lucru iar rezistența la compresiune este >450N. Gama de diametre este cuprinsă între 40 și 200mm. Țevile se produc și se livrează în colaci cu lungimi diferite, in funcție de diametrul țevii. Fiecare colac este prevazut cu o mufa special dublă pentru conectarea cu tronsonul următor.

Sistemul de țevi de protecție din PE

Sistemul de tevi din polietilenă pentru protecția cabluri telecomunicații și fibre optice este un sistem ce cuprinde țevi din PE similar cu țevile din PE pentru apă.

Țevile au peretele interior și exterior neted, cu rezistență ridicată la impact și compresiune. Gama de diametre este cuprinsă între 25 și 110mm.

Țevile se produc și se livrează în colaci cu lungimi diferite, in funcție de diametrul țevii. Îmbinarea între capetele de colaci se face fie prin sudură fie cu ajutorul fitingurilor de compresiune.

Țevi și fitinguri drenaj

Țevi și fitinguri drenajÎn calitate de expert în domeniul soluțiilor pentru rețele de canalizare, TeraPlast completează portofoliul său de sisteme cu soluții pentru drenajul apei, punând la dispoziția clienților săi trei sisteme de drenaj din care aceștia pot opta, în funcție de aplicația pe care au o de executat, astfel:Sistemul pentru drenaj ce utilizează țevi …

Fose și separatoare

Fose și separatoareSeparatoarele de hidrocarburi sunt proiectate conform standardelor EN858 și DIN 1999-10.Separatoarele de hidrocarburi oferite de TeraPlast sunt realizate din polietilenă prin procedeul denumit “rotomoulding” sau formare rotațională. Acesta este un procedeu ce permite rotirea independentă după două direcții a matriței de formare în care este introdusă pulberea de polietilenă. Prin acest procedeu se …

Țevi PP corugate și fitinguri canalizări exterioare

Țevi PP corugate și fitinguri canalizări exterioareȚevile PP corugate canalizări exterioare se produc prin coextrudare, conform standardului SR EN13476-3:2007 rezultând o țeavă cu un perete interior lis de culoare deschisă pentru a ușura inspectarea cu camere video, cu o rugozitate extrem de redusă și un perete exterior, de tip profilat.Peretele exterior profilat asigură rezistenţa la …