Țevi PP corugate și fitinguri canalizări exterioare

Țevile PP corugate canalizări exterioare se produc prin coextrudare, conform standardului SR EN13476-3:2007 rezultând o țeavă cu un perete interior lis de culoare deschisă pentru a ușura inspectarea cu camere video, cu o rugozitate extrem de redusă și un perete exterior, de tip profilat.

Peretele exterior profilat asigură rezistenţa la sarcinile externe, fiind caracterizat printr-o foarte bună rezistenţă.

Structura profilată a peretelui exterior prezintă o serie de avantaje majore: grosime mult mai mică a peretelui în comparaţie cu un perete neted, pentru o aceeaşi rezistenţă a ţevii, ceea ce determină o greutate specifică mult redusă a ţevilor. Vezi și Țevi PE corugate și fitinguri canalizări exterioare

Vezi Catalogul TeraPlast

Găsești gama completă de produse în catalogul TeraPlast 2020.

Principalele caracteristici si avantaje ale sistemului din PP

Rezistența mecanică

Țevile din PE și PP corugat fac parte din categoria țevilor flexibile. Această caracteristică conferă țevilor o rezistenta mecanica deosebita, acestea putând transfera in solul din jurul lor o mare parte din sarcina ce se exercită asupra lor. În cazul supraîncărcărilor, țevile din PE și PP, asemenea țevilor din PVC reacționează printr-o deformare reversibilă ce nu are efect asupra funcționalității acestora, în condițiile unei instalări corespunzătoare.

Caracteristici hidraulice

Remarcabilele caracteristici hidraulice ale sistemului de țevi si fitinguri din PP sunt determinate de posibilitatea de a produce pereti interiori cu o rugozitate extrem de redusa (intre 0.0011 si 0.0015mm). Deasemenea sistemul prezinta o rezistență ridicată la abraziune, mult mai ridicată comparativ cu alte sisteme realizate din material plastic fiind un sistem potrivit în special pentru canalizarea apelor pluviale ce conțin numeroase particule de nisip sau pietriș.

Inspectare facilă

Interiorul țevilor sistemului este realizat într-o culoare deschisă ce asigură o vizibilitatea foarte bună pentru a facilita inspecția cu ajutorul camerelor video.

Rezistența la agenți chimici

Atât țevile cât și fitingurile din PE și PP au o rezistență chimică ridicată la majoritatea soluțiilor apoase, la acțiunea agresivă a materiilor din sol, sărurilor și substanțelor caustice sau a soluțiilor acide apoase. Astfel, țevile și fitingurile din PE și PP se pot utiliza pentru transportul de soluții apoase bazice sau acide, săruri minerale, etc. cu pH între 2 și 12.

Rezistența la temperatură

Sistemul de țevi și fitinguri din PE rezistă la temperaturi de pana la 50° C și pentru perioade scurte de până la 75° C. În cazul sistemelor din PP temperaturile de lucru sunt mai ridicate ca urmare a caracteristicilor mai bune ale propilenei din acest punct de vedere, astfel poate funcționa la temperaturi de lucru continue de 60° C și max. 95° – 100°C pe termen scurt.

Manevrabilitate

Greutatea redusa a componentelor sistemului de țevi și fitinguri din PE și PP asigură o manevrabilitate extrem de ridicata in ceea ce priveste transportul, depozitarea si manevrarea elementelor precum si instalarea acestuia. Deasemenea garniturile asigura o imbinare facila si etansa a elementelor componente asigurandu-se astfel o viteza ridicată la montaj. Pentru o viteză ridicată la montaj se recomandă lubrifierea garniturii și a capătului țevii care se mufează.

Pentru a rezista efectului distructiv al radiaţiilor solare, pereţii exteriori ai ţevilor corugate sunt realizaţi din materiale stabilizate contra acţiunii radiaţiilor ultraviolete.

Ţevile corugate din PP, fitingurile şi accesoriile se utilizează la realizarea reţelelor exterioare îngropate pentru canalizarea apelor pluviale, a apelor menajere, sisteme anti-viitură, subtraversări de drumuri şi căi ferate, în condiţii de curgere liberă (non-presiune), cu temperatura de 60° C și max. 95° – 100°C pe termen scurt şi cu pH cuprins între 2 şi 12.

Sistemul este alcătuit din țevi și fitinguri din PP corugat in clasa de rigiditate SN8 (8kN/mp). Din punct de vedere dimensional țevile se diferențiaza în funcție de diametrul lor în:

1.Țevi DN/OD – diametrul indicat este diametrul exterior al țevii.

2.Tevi DN/ID – diametrul indicat este diametrul interior al țevii.

Evident fiecare dintre aceste game sunt prevăzute cu gama de fitinguri aferentă.

Gama de diametre este cuprinsă între 160mm și 1000mm.

Conectarea ţevilor se face cu mufe şi garnituri O-ring profilate, din cauciuc sintetic (EPDM, SBR, NBR), asigurând etanşeitatea sistemului.

Geometria mufei asigură continuitatea peretelui interior a ţevilor îmbinate, determinând foarte bune caracteristici hidrodinamice pentru transportul fluidelor, fără porţiuni în care se poate acumula material solid și care pot genera turbulenţe.

Țeava PE-100RC cu strat aditivat PP

Prezentarea sistemului PP corugat

Țevile se produc prin coextrudare, conform standardului SR EN13476-3:2007 rezultând o țeavă cu un perete interior lis de culoare deschisă pentru a ușura inspectarea cu camere video, cu o rugozitate extrem de redusă și un perete exterior, de tip profilat.

Peretele exterior profilat asigură rezistenţa la sarcinile externe, fiind caracterizat printr-o foarte bună rezistenţă. Structura profilată a peretelui exterior prezintă o serie de avantaje majore: grosime mult mai mică a peretelui în comparaţie cu un perete neted, pentru o aceeaşi rezistenţă a ţevii, ceea ce determină o greutate specifică mult redusă a ţevilor.

Pentru a rezista efectului distructiv al radiaţiilor solare, pereţii exteriori ai ţevilor corugate sunt realizaţi din materiale stabilizate contra acţiunii radiaţiilor ultraviolete. Ţevile corugate din PP, fitingurile şi accesoriile se utilizează la realizarea reţelelor exterioare îngropate pentru canalizarea apelor pluviale, a apelor menajere, sisteme anti-viitură, subtraversări de drumuri şi căi ferate, în condiţii de curgere liberă (non-presiune), cu temperatura de 60° C și max. 95° – 100°C pe termen scurt şi cu pH cuprins între 2 şi 12.

Sistemul este alcătuit din țevi și fitinguri din PP corugat in clasa de rigiditate SN8 (8kN/mp). Din punct de vedere dimensional
țevile se diferențiaza în funcție de diametrul lor în: 1.Țevi DN/OD – diametrul indicat este diametrul exterior al țevii.
2.Tevi DN/ID – diametrul indicat este diametrul interior al țevii.

Evident fiecare dintre aceste game sunt prevazute cu gama de fitinguri aferentă.
Gama de diametre este cuprinsa între 160mm si 1000mm. Conectarea ţevilor se face cu mufe şi garnituri O-ring profilate, din cauciuc sintetic (EPDM, SBR, NBR), asigurând etanşeitatea sistemului.

Geometria mufei asigură continuitatea peretelui interior a ţevilor îmbinate, determinând foarte bune caracteristici hidrodinamice pentru transportul fluidelor, fără porţiuni în care se poate acumula material solid şi care pot genera
turbulenţe.

Țevi și fitinguri PVC canalizări exterioare

Țevi și fitinguri PVC canalizări exterioareTeraPlast, în calitate de cel mai mare procesator de PVC-U din România, produce o varietate largă de țevi și fitinguri din PVC neplastifiat (PVC-U) pentru sisteme de canalizări exterioare gravitaționale îngropate, supuse unor sarcini normale sau sarcini de lucru deosebite.Domeniile de utilizare a sistemelor din PVC-U sunt variate, acoperind atât …

Cămine inspecție canalizări exterioare

Cămine inspecție canalizări exterioareNoile generații de cămine de inspecție realizate din materiale plastice oferă soluții moderne și ecologice ce satisfac toate cerințele impuse în prezent în ceea ce privește evacuarea apelor uzate. Prin utilizarea căminelor de inspecție moderne din materiale plastice se asigură o etanșeitate completă a rețelei de canalizare ca urmare a îmbinărilor etanșe între …

Țevi PE corugate și fitinguri canalizări exterioare

Țevi PE corugate și fitinguri canalizări exterioareSistemul este alcătuit din țevi și fitinguri corugante din PE. Țevile corugate se produc prin coextrudare, conform standardului SR EN13476-3:2007 rezultând o țeavă cu un perete interior lis de culoare deschisă pentru a ușura inspectarea cu camere video, cu o rugozitate extrem de redusă și un perete exterior, de tip …