Țevi PE corugate și fitinguri canalizări exterioare

Sistemul este alcătuit din țevi și fitinguri corugante din PE. Țevile corugate se produc prin coextrudare, conform standardului SR EN13476-3:2007 rezultând o țeavă cu un perete interior lis de culoare deschisă pentru a ușura inspectarea cu camere video, cu o rugozitate extrem de redusă și un perete exterior, de tip profilat.
 

Peretele exterior profilat asigură rezistenţa la sarcinile externe, fiind caracterizat printr-o foarte bună rezistenţă.

Structura profilată a peretelui exterior prezintă o serie de avantaje majore: grosime mult mai mică a peretelui în comparaţie cu un perete neted, pentru o aceeaşi rezistenţă a ţevii, ceea ce determină o greutate specifică mult redusă a țevilor. Vezi și Țevi PP corugate și fitinguri canalizări exterioare. 

Vezi Catalogul TeraPlast

Găsești gama completă de produse în catalogul TeraPlast 2020.

Caracteristicile polietilenei (PE)

Densitatea 0,96 g/cm3
Indice de fluiditate 5,0kg; 0,5g/10min (190°C)
Conductivitate termică 0,43 W/mK
Modul elasticitate 900-1200 Mpa
Coef dilatare liniară 0,18 mm/mK

Etanșasare

Etanșarea este asigurată cu garnituri fabricate din cauciuc
sintetic cu durata mare de viata, ce sunt pe partea exterioară
a țevii montate in elementul profilat al țevii. Garniturile
asigura etanșarea în intervalul de presiune -0,3 pana la 0,5
bar. Etansarea ramane asigurata chiar si in cazul deformarii
țevii in limitele admise sau deplasarii sale. Durata estimată
de viață a sistemelelor de țevi și fitinguri din PE și PP corugat
este de 50 de ani.

Rezistența la agenți chimici

Atât țevile cât și fitingurile din PE și PP au o rezistență chimică
ridicată la majoritatea soluțiilor apoase, la acțiunea agresivă
a materiilor din sol, sărurilor și substanțelor caustice sau a
soluțiilor acide apoase. Astfel, țevile și fitingurile din PE și PP
se pot utiliza pentru transportul de soluții apoase bazice sau
acide, săruri minerale, etc. cu pH între 2 și 12.

Inspectare facilă

Interiorul țevilor sistemului este realizat într-o culoare
deschisă ce asigură o vizibilitatea foarte bună pentru a
facilita inspecția cu ajutorul camerelor video.

Rezistența la temperatură

Sistemul de țevi și fitinguri din PE rezistă la temperaturi de
pana la 50° C și pentru perioade scurte de până la 75° C.
În cazul sistemelor din PP temperaturile de lucru sunt
mai ridicate ca urmare a caracteristicilor mai bune ale
propilenei din acest punct de vedere, astfel poate funcționa
la temperaturi de lucru continue de 60° C și max. 95° – 100°C
pe termen scurt.

Manevrabilitate

Greutatea redusa a componentelor sistemului de țevi și
fitinguri din PE și PP asigură o manevrabilitate extrem
de ridicata in ceea ce priveste transportul, depozitarea si
manevrarea elementelor precum si instalarea acestuia.
Deasemenea garniturile asigura o imbinare facila si etansa
a elementelor componente asigurandu-se astfel o viteza
ridicată la montaj. Pentru o viteză ridicată la montaj se
recomandă lubrifierea garniturii și a capătului țevii care se
mufează.

Caracteristici hidraulice

Remarcabilele caracteristici hidraulice ale sistemului de
țevi si fitinguri din PP sunt determinate de posibilitatea de
a produce pereti interiori cu o rugozitate extrem de redusa
(intre 0.0011 si 0.0015mm). Deasemenea sistemul prezinta o
rezistență ridicată la abraziune, mult mai ridicată comparativ
cu alte sisteme realizate din material plastic fiind un sistem
potrivit în special pentru canalizarea apelor pluviale ce
conțin numeroase particule de nisip sau pietriș.

 

Pentru a rezista efectului distructiv al radiaţiilor solare, pereţii exteriori ai ţevilor corugate sunt realizaţi din materiale stabilizate contra acţiunii radiaţiilor ultraviolete. Ţevile corugate din PEID, fitingurile şi accesoriile se utilizează la realizarea reţelelor exterioare îngropate pentru canalizarea apelor pluviale, a apelor menajere, sisteme antiviitură, subtraversări de drumuri şi căi ferate, în condiţii de curgere liberă (non-presiune), cu temperatura de cel mult +50°C (accidental se acceptă creşteri pe timp scurt de până la +50%) şi cu pH cuprins între 2 şi 12.

Gama de diametre este cuprinsă între 200mm și 1200mm iar rigiditatea inelară (conform EN ISO 9969), în clasele SN4 și SN8.

Funcţie de modalitatea de conectare ţevile se produc cu mufă sau fără mufă cu lungimi standard de 6,21m în cazul ţevilor cu mufă integrată și de 6m în cazul ţevilor fără mufă. Conectarea ţevilor se face cu mufe şi garnituri O-ring profilate, din cauciuc sintetic (EPDM, SBR, NBR), asigurând etanşeitatea sistemului.

Geometria mufei asigură continuitatea peretelui interior a ţevilor îmbinate, determinând foarte bune caracteristici hidrodinamice pentru transportul fluidelor, fără porţiuni în care se poate acumula material solid şi care pot genera turbulenţe.

Rigiditatea inelară (SN) în zona de îmbinare este asigurată prin suprapunerea mufei peste profilele ţevii următoare.

Țeava PE-100RC cu strat aditivat PP

Prezentarea sistemului PE corugat

Sistemul este alcătuit din țevi și fitinguri din PE corugat. Țevile se produc prin coextrudare, conform standardului SR EN13476-3:2007 rezultând o țeavă cu un perete interior lis de culoare deschisă pentru a ușura inspectarea cu camere video, cu o rugozitate extrem de redusă și un perete exterior, de tip profilat.
Peretele exterior profilat asigură rezistenţa la sarcinile externe, fiind caracterizat printr-o foarte bună rezistenţă. Structura profilată a peretelui exterior prezintă o serie de avantaje majore: grosime mult mai mică a peretelui în comparaţie cu un perete neted, pentru o aceeaşi rezistenţă a ţevii, ceea ce determină o greutate specifică mult redusă a ţevilor.

Pentru a rezista efectului distructiv al radiaţiilor solare, pereţii exteriori ai ţevilor corugate sunt realizaţi din materiale stabilizate contra acţiunii radiaţiilor ultraviolete. Ţevile corugate din PEID, fitingurile şi accesoriile se utilizează la realizarea reţelelor exterioare îngropate pentru canalizarea apelor pluviale, a apelor menajere, sisteme antiviitură, subtraversări de drumuri şi căi ferate, în condiţii de curgere liberă (non-presiune), cu temperatura de cel mult +50°C (accidental se acceptă creşteri pe timp scurt de până la +50%) şi cu pH cuprins între 2 şi 12. Gama de diametre este cuprinsa intre 200mm si 1200mm iar rigiditatea inelara (conform EN ISO 9969), in clasele SN4 și SN8.

Funcţie de modalitatea de conectare ţevile se produc cu mufă sau fără mufă cu lungimi standard de 6,21m în cazul ţevilor cu mufă integrată și de 6m în cazul ţevilor fără mufă. Conectarea ţevilor se face cu mufe şi garnituri O-ring profilate, din cauciuc sintetic (EPDM, SBR, NBR), asigurând etanşeitatea sistemului.

Geometria mufei asigură continuitatea peretelui interior a ţevilor îmbinate, determinând foarte bune caracteristici hidrodinamice pentru transportul fluidelor, fără porţiuni în care se poate acumula material solid şi care pot genera turbulenţe. Rigiditatea inelară (SN) în zona de îmbinare este asigurată prin suprapunerea mufei peste profilele ţevii următoare.

Țevi și fitinguri PVC canalizări exterioare

Țevi și fitinguri PVC canalizări exterioareTeraPlast, în calitate de cel mai mare procesator de PVC-U din România, produce o varietate largă de țevi și fitinguri din PVC neplastifiat (PVC-U) pentru sisteme de canalizări exterioare gravitaționale îngropate, supuse unor sarcini normale sau sarcini de lucru deosebite.Domeniile de utilizare a sistemelor din PVC-U sunt variate, acoperind atât …

Cămine inspecție canalizări exterioare

Cămine inspecție canalizări exterioareNoile generații de cămine de inspecție realizate din materiale plastice oferă soluții moderne și ecologice ce satisfac toate cerințele impuse în prezent în ceea ce privește evacuarea apelor uzate. Prin utilizarea căminelor de inspecție moderne din materiale plastice se asigură o etanșeitate completă a rețelei de canalizare ca urmare a îmbinărilor etanșe între …

Țevi PP corugate și fitinguri canalizări exterioare

Țevi PP corugate și fitinguri canalizări exterioareȚevile PP corugate canalizări exterioare se produc prin coextrudare, conform standardului SR EN13476-3:2007 rezultând o țeavă cu un perete interior lis de culoare deschisă pentru a ușura inspectarea cu camere video, cu o rugozitate extrem de redusă și un perete exterior, de tip profilat.Peretele exterior profilat asigură rezistenţa la …