Cămine inspecție canalizări exterioare

Noile generații de cămine de inspecție realizate din materiale plastice oferă soluții moderne și ecologice ce satisfac toate cerințele impuse în prezent în ceea ce privește evacuarea apelor uzate.
 
Prin utilizarea căminelor de inspecție moderne din materiale plastice se asigură o etanșeitate completă a rețelei de canalizare ca urmare a îmbinărilor etanșe între acestea și țevile din materiale plastice, eliminându-se astfel căminele din beton, singurele elemente din rețeaua de canalizare (realizată în zilele noastre într-o proporție covârșitoare cu tevi din material plastic) ce nu puteau garanta etanșeitatea rețelei.
 
Domeniile de utilizare a generațiilor noi de cămine de inpecție sunt similare cu cele ale țevilor de canalizare din material plastic, acoperind atât rețele de canalizare îngropate în sol pentru ape menajere cât și pentru ape pluviale cu aplicabilitate în infrastructură și construcții rezidențiale, evacuarea apei în agricultură și industrie sau pentru drenaj. Temperaturile maxime ale apelor uzate transportate sunt aceleași cu cele în care trebuie să se încadreze țevile ce urmează să se utilizeze în rețeaua respectivă. Vezi și Căminele de vizitare de la TeraPlast

Vezi Catalogul TeraPlast

Găsești gama completă de produse în catalogul Teraplast 2020.

Caracteristici și avantaje cămine de inspecție din mase plastice

Etanșeitate

Radierul căminelor este prevazut cu mufe cu garnituri elastomerice, pentru a se asigura o imbinare perfect etanșă cu țevile de canalizare din materiale plastice utilizate în rețelele de canalizare. Deasemenea și elementele componente ale căminelor modulare se etanșează între ele cu ajutorul garniturilor. Astfel se garantează etanșeitatea absolută a sistemului de canalizare. Etanșeitatea căminelor este testată la o presiune de 0,5 bari.

Caracteristici hidraulice

Căminele de canalizare din material plastic sunt prevăzute cu profile de curgere optim calculate, ce asigură o scurgere sigură a apei eliminându-se riscul înfundării rețelei ca urmare a obturării caminului.

Rezistente și robuste

Căminele din material plastic au toate avantajele asigurate de acest tip de material: robustețe, stabilitate a formei, flexibilitate. Așa cum este bine știut flexibilitatea produselor din mase plastice le asigura un comportament pe termen lung mult mai bun decat al celor rigide (beton) deoarece se comportă mult mai bine la încărcări succesive de sarcină.

Rezistența la agenți chimici

Căminele din material plastic, ca și țevile dealtfel, au o rezistență extrem de ridicată la abraziune și la agresivitatea unor substanțe chimice existente în apele uzate (cum este de ex. acidul sulfuric).

Instalare simplă și eficientă economică

Toate elementele componente au o greutate redusă, putând fi manevrate de o singura persoană (maxim 2 în cazul căminelor de diametre mari), astfel că instalarea căminului este mult simplificată și rapidă, fără costuri suplimentare generate de alte utilaje.

Pe lângă instalarea rapidă și manevrarea simplă trebuie ținut cont și de transportul mult mai facil și cu un cost mult mai redus precum și de necesarul de spațiu redus pentru stocare.

Durata de viață

Durata de viață estimată a acestor tipuri de cămine este de 50 de ani, durată de viața similară cu cea a țevilor din PVC, in acest caz dovedită. Toate aceste caracteristici aduc numeroase avantaje companiilor ce exploateză rețelele de canalizare și beneficiarilor acestora prin economiile pe care le pot realiza ca urmare a:

  • Lipsei costurilor de reparații pe termen lung.
  • Costurilor reduse de întreținere.
  • Reducerii costurilor de epurare ca urmare a eliminării infiltrațiilor apei din pînza de apă freatică în rețeaua de canalizare.
  • Eliminarea costurilor cu amenzile ca urmare a poluării solului datorită exfiltrațiilor în sol.

 

Tipuri cămine

Cămine de inspecție cu coloană din țeava lisă

Căminele de inspectie cu coloană din țeavă lisă sunt cămine modulare, multi-element ce se recomandă a fi utilizate în aplicații cum sunt parcări private, racorduri de branșament, spații verzi, dar și aplicații și rețele comunale, industriale sau rezidențiale și comerciale prin utilizarea capacelor din fontă și celorlalte accesorii pentru trafic.

Adâncimea maxima de îngropare este de 6m iar nivelul maxim al apei freatice de 5m. Un cămin de inspecție este alcătuit din trei elemente de bază:

  • Radierul (baza) căminului;
  • Coloana căminului;
  • Acoperirea căminului.

Subgrupa de cămine de inspecție A.1. cuprinde 3 tipuri de cămine cu coloana de înălțare din țeava PVC lisă: D200, D315, D400mm.

Cămine de inspecție cu coloană din țeava corugată

Informații generale cu privire la căminele din materiale plastice precum și avantajele și argumentele atât tehnice cât și economice pentru utilizarea acestora sunt prezentate la începutul capitolului de cămine.

Caminele de inspecție cu coloană din țeavă corugată sunt realizate deasemenea în variantă modulară, multi-element și se recomandă a fi utilizate în aplicații cum sunt parcări private, racorduri de branșament, spații verzi, dar și aplicații în rețele comunale, industriale sau rezidențiale și comerciale prin utilizarea capacelor din fontă și celorlalte accesorii pentru trafic.

Adâncimea maximă de îngropare este de 6m iar nivelul maxim al apei freatice de 5m. Un cămin de inspecție este alcătuit din trei elemente de bază:

  • Radierul (baza) căminului
  • Coloana căminului
  • Acoperirea căminului Subgrupa de cămine de inspecție A.2 cuprinde 5 tipuri de cămine cu coloana de înălțare din țeava corugată: D340, D353, D355, D670-Tegra 600, D630-Pro630.

Inițiala „D” se referă la diametrul exterior al coloanei corugate de înălțare a căminului.

Țevi și fitinguri PVC canalizări exterioare

Țevi și fitinguri PVC canalizări exterioareTeraPlast, în calitate de cel mai mare procesator de PVC-U din România, produce o varietate largă de țevi și fitinguri din PVC neplastifiat (PVC-U) pentru sisteme de canalizări exterioare gravitaționale îngropate, supuse unor sarcini normale sau sarcini de lucru deosebite.Domeniile de utilizare a sistemelor din PVC-U sunt variate, acoperind atât …

Cămine vizitare canalizări exterioare

Cămine vizitare canalizări exterioareNoile generații de cămine de vizitare realizate din materiale plastice oferă soluții moderne și ecologice ce satisfac toate cerințele impuse în prezent în ceea ce privește evacuarea apelor uzate.Prin utilizarea căminelor moderne din materiale plastice se asigură o etanșeitate completă a rețelei de canalizare ca urmare a îmbinărilor etanșe între acestea și …

Țevi PE corugate și fitinguri canalizări exterioare

Țevi PE corugate și fitinguri canalizări exterioareSistemul este alcătuit din țevi și fitinguri corugante din PE. Țevile corugate se produc prin coextrudare, conform standardului SR EN13476-3:2007 rezultând o țeavă cu un perete interior lis de culoare deschisă pentru a ușura inspectarea cu camere video, cu o rugozitate extrem de redusă și un perete exterior, de tip …