Rain systems – Sistemul de management ape pluviale

Receptori

Receptori

TeraPlast vă oferă o gamă profesională de receptori de capacități mari de scurgere pentru acoperișuri plate de suprafețe mari, produse de compania HL Hutterer & Lechner Gmbh, companie cu o tradiție de peste 60 de ani în domeniul dezvoltării de produse inovative pentru aplicații din domeniul drenajului suprafetelor (sifoane de pardoseală, receptori pentru acoperișuri și terase, aeratoare, etc.).

Pentru evacuarea apelor de pe acoperișuri cu suprafețe mari în sistem convențional (gravitațional), HL vă oferă soluții pentru aproape orice tip constructiv de acoperiș. Provocarea atât pentru arhitecți, proiectanți și instalatori este mare. În funcție de tipurile constructive de acoperiș, structura straturilor, tipurile de hidroizolații folosite și destinația acoperișului sunt necesare combinatii variate de receptori și accesorii.

TeraPlast completează gama de receptori cu capacități mari de scurgere pentru acoperiș cu gama de receptori pentru terase și balcoane pentru a vă putea oferi soluții profesionale și pentru aceste tipuri de aplicații.

În general evacuarea apei de ploaie de pe terase sau balcoane se face cu receptori de capacități medii sau mici de scurgere.  Receptori pentru terase si balcoane de la HL vă permit drenarea unor suprafețe cuprinse între 16mp și 100mp cu un singur receptor (considerând o intensitate a ploii de 300 l/(secxha).

Astfel, gama de receptori pentru aceste aplicații cuprinde receptori pentru terase, cu capacități mari de scurgere, realizați din PP, cu racorduri de ieșire laterale (D75mm) sau verticale (D75/110mm) dar și receptori cu capacități mai mici de scurgere, pentru terase medii și mici sau balcoane, realizați din PE, cu racorduri de ieșire laterale (D40/50/75mm) sau verticale (D50/75/110mm).

Ca urmare, HL oferă posibilitatea realizarii unor terase chiar și cu un singur punct de evacuare a apei pluviale. Pentru alegerea receptorilor și accesoriilor corespunzătoare, trebuie cunoscut în detaliu planul structurii terasei (materialul tavanului, izolarea termică, hidroizolația folosită, existența sau nu a membranelor de difuzie sau a barierei de condens, grosimea straturilor, etc.).

Vezi catalogul

Guri de scurgere

Guri de scurgere

TeraPlast oferă soluții profesionale pentru preluarea apelor pluviale de pe suprafețe carosabile sau pietonale. Acestea includ guri de scurgere (geigere) carosabile, folosite în special la drumuri.

Gurile de scurgere stradale, sau geigerele, așa cum mai sunt cunoscute de o mare parte dintre utilizatori, reprezintă o parte componentă a unei rețele de canalizare ce se utilizează pentru preluarea apelor pluviale de pe suprafetele carosabile ale drumurilor, din parcări sau alte suprafețe amenajate și directionarea acesteia catre conducta de colectare a rețelei de canalizare. Teraplast oferă o gură de scurgere modernă și eficientă realizată evident din material plastic, cu o structură constructivă de tip multi-element.

 

Avantajele utilizării gurilor de scurgere TeraPlast

Etanșeitate

Toate elementele componente ce alcatuiesc ansamblul gurii de scurgere se etanșează între ele cu ajutorul garniturilor elastomerice ce garantează etanșeitatea absolută a sistemului de canalizare, eliminându-se astfel riscul poluării solului ca urmare a eventualelor pierderi de apă pluvială cu conținut ridicat de hidrocarburi.

Garda hidraulică și depozit de nămol

Corpul gurii de scurgere este prevazut cu un element ce asigură obturarea mirosului prin crearea unei gărzi hidraulice astfel ca este evitată emanarea de mirosuri neplacute din canalizare în zona gurii de scurgere. De asemena se asigura un volum generos de depozitare a nisipului sau nămolului ce este spalat de apele pluviale evitandu-se introducerea acestuia în rețeaua de canalizare.

Rezistența la agenți chimici și abraziune

Gura de scurgere din polietilenă are o rezistență extrem de ridicată la abraziune și la agresivitatea unor substanțe chimice existente în apele pluviale.

Rezistente și robuste

Gura de scurgere TeraPlast prezintă toate avantajele asigurate de materialele plastice: robustețe, stabilitate a formei, flexibilitate. Așa cum este bine știut flexibilitatea produselor din mase plastice le asigura un comportament pe termen lung mult mai bun decat al celor rigide (beton) deoarece se comportă mult mai bine la încărcări succesive de sarcină.

Instalare simplă și eficiență economică

Toate elementele componente au o greutate redusă, putând fi manevrate de o singura persoană, astfel că instalarea gurii de scurgere este mult simplificată și rapidă, fără costuri suplimentare generate de alte utilaje. Pe lângă aceste avantaje trebuie ținut cont și de transportul mult mai facil și cu un cost mult mai redus.

Durata de viață

Durata de viață estimată a acestor tipuri de guri de scurgere este de 50 de ani.