Törődünk a környezettel

Törődünk a környezettel

A termékek környezetre gyakorolt hatásának minimalizálása, a társadalom aktív részvétele, vonzó munkafeltételek megteremtése és a tudatos beszállítókkal való együttműködés a TeraPlast vállalati felelősségvállalási stratégiájának fő irányvonala.

TeraPlast, a merev PVC hulladékok gyűjtője és újrahasznosítója

TeraPlast – a merev PVC hulladékok gyűjtője és újrahasznosítója

A TeraPlast újrafeldolgozó vonala egy modern és teljesen működőképes merev PVC hulladékot újrahasznosító vonal.

Jelenleg a TeraPlast Románia legnagyobb PVC-feldolgozója és az egyik legjelentősebb romániai építőanyag, berendezés és szerelvény gyártó cég.

Termékportfóliója három üzletágra bomlik: Szerelvények; Berendezések, Nyílászáró profilok, Granulátum.

Az elmúlt években a vállalat több mint 36 millió eurót fektetett be a termelési kapacitásának modernizálásába és fejlesztésébe. PVC újrahasznosító vonalába a TeraPlast több mint 4 millió eurót fektetett be.

Ez a beruházás magában foglalja a fő berendezéseket és a szomszédos berendezéseket, de a szükséges szerkezetet is, amely megkönnyítette mind a posztindusztriális, mind pedig a fogyasztói forrásból származó kemény PVC hulladékok újrafeldolgozását.

A TeraPlast által alkalmazott újrafeldolgozási technológia összhangban van a piac legújabb trendjeivel, a berendezéseket olyan németországi és olaszországi gyártóktól vásárolta, mint például Hamos, Herbold, Gauss Magnetti, Apro, Geco, Pallman és Theyson.

Mindezen erőfeszítések eredményeként a TeraPlast az első helyen áll a romániai merev PVC újrahasznosítók között. Ez az eredmény arra késztetett minket, hogy tovább lépjünk és növeljük a román piacról származó PVC hulladék gyűjtésének és újrahasznosításának mértékét.


Kulcspontok

 • 2017 elején kezdeményezett beruházások;
 • A tevékenység 2017. november 15-én kezdődött;
 • 12 000 tonna kapacitás telepítése évente;
 • A havonta feldolgozott kemény PVC hulladék mennyisége: kb. 1000 tonna.

Milyen hulladékokat gyűjtünk

 • PVC nyílászáró profilok (végek és profilrudak);
 • Műszaki profilok - lambériák, redőnyök, egyéb műszaki profilok (ereszek, hornyok, vinklik, függönysínek stb.);
 • Fogyasztói hulladék és a posztindusztriális hulladék;
 • PVC csövek &fittingek.

A gyár elérhetősége:

Parc Industrial TeraPlast
DN15A (Reghin Bistrita), Km 45 + 500,
Kód 427298, Bistrița-Năsăud/Beszterce Naszód megye

Adószám: RO3094980
Cégjegyzékszám: J06/735/1992
Jegyzett és befizetett törzstőke: 85.691.097 lej

Újrahasznosítás a TeraPlast segítségével

Újrahasznosítás Kapcsolattartás

Mail: nicoleta.ratiu@teraplast.ro

Telefon: +40 752 101 580

 

Milyen hulladékot gyűjtünk

 • PVC nyílászáró profilok (végek és profilrudak);
 •  Műszaki profilok - lambériák, redőnyök, egyéb műszaki profilok (ereszek, hornyok,
  vinklik, függönysínek stb.);
 • Fogyasztói hulladék és a posztindusztriális hulladék
 • PVC csövek &fittingek.

A TeraPlast újrahasznosított hulladékot gyűjt Romániából, de más EU-országokból is. Ezek közé tartozik Hollandia, Olaszország, Németország vagy Finnország. Hazánk legnagyobb PVC újrahasznosított anyagok fogyasztója és a legnagyobb merev PVC újrahasznosítója vagyunk.

Miért kell újrahasznosítani

A PVC vagy polivinil-klorid, más néven vinil, a vinil-klorid polimerizációja nyomán nyert hőre lágyuló anyag. Sok alkalmazásban használják a használat során minimális karbantartást igénylő PVC-termékeket, amelyek rendkívül tartósak és 60 év feletti élettartammal rendelkeznek.
Sajnos a PVC-t ennyire népszerűvé tevő tulajdonságok komoly károkat okozhatnak a környezetben. Mivel a PVC nagyon nehezen bomlik a természetben, az újrafeldolgozás a környezetvédelem egyik lényeges folyamatává válik.
A PVC újrahasznosítása a környezet megmentése mellett azonban számos más kedvező hatással is rendelkezik. Az egyedülálló polimer szerkezetnek köszönhetően a PVC termékek kiválóak az újrahasznosításra akkor, amikor az élettartamuk végéhez érnek, és több életciklusban is felhasználhatók. Ezen túlmenően a PVC előnye az, hogy az összetevő anyagok érintése nélkül akár nyolcszor is újrahasznosítható.

De ez még nem minden. Ennek az anyagnak egy másik egyedülálló előnye, hogy a képlet megváltoztatható, ami a végtermék tulajdonságainak javulásához vezet a műszaki teljesítményszint csökkentése nélkül.
A PVC újrahasznosítása a gazdasági körforgás támogatását és az erőforrásoknak egy fenntarthatóbb rendszerben való megőrzését jelenti.

Miért hasznosíts újra a TeraPlast-tal

A legmodernebb technológiát alkalmazva a TeraPlast ugyanazzal az újrahasznosító vonallal dolgozza fel mind a fogyasztói, mind pedig a posztindusztriális hulladékot. Továbbá, a feldolgozóvonal sokoldalúsága miatt sokféle terméktípust használhatunk
termékforrásként, a nyílászáró profiloktól a csövekig, fittingekig, redőnyökig, ablakpárkányokig, lambériákig vagy ereszekig.

Az újrahasznosított anyagok használatához szükséges ismeretekkel rendelkezünk,
és mindig arra törekszünk, hogy saját receptjeinket fejlesszük és tökéletesítsük annak érdekében, hogy növeljük az anyagok felhasználhatóságát. Újrahasznosítási vonalunkat úgy tervezték, hogy támogassa a TeraPlast termelését. Az újrahasznosításból származó anyagokat a csövek gyártásához, a PVC műszaki profilok gyártásához és egyéb termékek gyártásához használják. Az újrahasznosított anyagok más PVC-feldolgozók számára is forgalmazhatók.

A TeraPlast újrahasznosított hulladékot gyűjt Romániából, de más EU-országokból
is. Ezek közé tartozik Hollandia, Olaszország, Németország vagy Finnország. Hazánk legnagyobb PVC újrahasznosított anyagok fogyasztója és a legnagyobb
merev PVC újrahasznosítója vagyunk.