Esővíz és szennyvíz kezelő rendszerek

Esőviz gyűjtő szifonok

Esöviz gyűjtö szifonok

A TeraPlast a professzionális összefolyók széles választékát kínálja a HL Hutterer & Lechner Gmbh nagyméretű lapos tetőihez, amelyek több mint 60 éves hagyománnyal rendelkeznek az innovatív termékfejlesztés területén a felszíni vízelvezetési alkalmazások terén (padlószifonok, tető- és teraszösszefolyók, szellőzők stb.)

A nagyfelületű tetők hagyományos (gravitációs) rendszerekben történő elvezetése érdekében a HL szinte bármilyen típusú tetőre kínál megoldást. A kihívás mind az építészek, mind a tervezők és a szerelők számára nagy. A tetőfajtáktól, a rétegek szerkezetétől, a felhasznált vízszigetelés típusától és a tető rendeltetésétől függően különböző összefolyók és kiegészítők szükségesek.

A TeraPlast a tetők nagy kapacitású összefolyóinak széles körét a teraszokhoz és erkélyekhez való összefolyókkal egészíti ki, hogy professzionális megoldásokat kínáljon az ilyen típusú alkalmazásokhoz.

Általában a teraszokról vagy erkélyekről származó csapadékvizet közepes vagy kis vízelvezető összefolyók vezetik el. A HL terasz és erkélyösszefolyók lehetővé teszik, hogy egyetlen összefolyó (a 300 l / másodperces eső intenzitást figyelembe véve) vezesse el a vizet 16 nm – 100 nm közötti felületről.  

Így az ilyen alkalmazásokhoz tartozó összefolyók széles választéka magában foglalja a PP nagykapacitású vízelvezetőt (D75mm), függőleges kimenettel (D75 / 110mm), valamint a teraszok vagy erkélyek közepes és kicsi összefolyóit, PE-ből, oldalsó (D40 / 50 / 75mm) vagy függőleges (D50 / 75 / 110mm) kimeneti csatlakozásokkal.

Ennek eredményeként a HL lehetővé teszi olyan teraszok létrehozását, amelyek egyetlen vízelvezető ponttal rendelkeznek. A megfelelő összefolyók és tartozékok kiválasztása érdekében ismerni kell a terasz szerkezetét (mennyezeti anyag, hőszigetelés, használt vízszigetelés, diffúziós membránok vagy kondenzátumréteg, rétegvastagság stb.)