Elektromos vezetékek védelmi rendszere

PE telekomunikációs védőcsövek

PE telekomunikációs védőcsövek

A telekommunikációs kábeleket és optikai szálakat védő polietilén csőrendszer egy olyan rendszer, amely a PE vízcsövekhez hasonló PE csöveket foglal magába. A csövek belső és külső fala sima, nagyon jó ütés- és nyomásálló. Az átmérőtartomány 25 és 110 mm között mozognak. A csöveket különböző hosszúságú tekercsekben gyártják és szállítják, a cső átmérőjének függvényében. A tekercsvégek illesztése vagy hegesztéssel, vagy pedig kompressziós fittingek segítségével történik

Kábelvédő csövek

Kábelvédő csövek

PE korrugált védőcső rendszer

A polietilénből készült rugalmas kábelvédő korrugált csőrendszer egy olyan rendszer, amely dupla falu korrugált PE csöveket foglal magába és olyan esetekben használatosak, amikor magas gyűrűmerevség biztosítására van szükség. A korrugált csövek belső fala sima, közepes denzitású polietilénből készül, a külső fal pedig magas denzitású, profilált polietilénből készült és a kapcsolati pontokon a belső falhoz van ragasztva. A korrugált szerkezet a vezeték rugalmasságát biztosítja és hosszegységeként minimális anyaghasználatot biztosít az adott átmérőhöz és a gyűrűmerevséghez. Az átmérőtartomány 40 és 200 mm között mozog. A csöveket különböző hosszúságú tekercsekben gyártják és szállítják, a cső átmérőjének függvényében. Minden egyes tekercs speciális dupla karmantyúval van ellátva, amellyel a másik szakaszhoz kapcsolódik.  

Sima karmantyús PVC védőcsőrendszer  

A TeraPlast kompakt, merev, az SR EN 61386-24 szabványnak megfelelően L és N osztályú U PVC csöveket gyárt a ragasztókarmantyúval ellátott kábelek védelmére. A két osztály a kábelvédő csövek csoportosítása ütésállás szempontjából: L osztály = könnyű munkakörülmények (legalább 9 minta megy át a 3 kilós kalapáccsal végzett ellenállási vizsgálaton). N osztály = normál munkakörülmények legalább 9 minta megy át az 5 kilós kalapáccsal végzett ellenállási vizsgálaton).

E csoportosítások mellett még létezik egy csoportosítás a kompresszió tekintetében. Így az L osztály és az N osztály csövei kompresszió szempontjából az alábbi értékek függvényében kerülnek csoportosításra: 250, 450 vagy 750 N. A PVC csöveken kötelező módon fel kell tüntetni az osztályt és a kompresszióval szembeni ellenállást. Az átmérőtartomány 32 és 14 mm között mozog az L osztályhoz tartozó csövek és 63 és 250 mm között az N osztályhoz tartozó csövek esetében. A csöveket rúd formájában gyártják, főleg 6 m-es hosszúságban, azonban a bizonyos átmérők esetében 4 m hosszúságban.