Evolutia indicatorilor financiari in trimestrul I din 2013

Bistrita, 10 mai 2013 – Compania Teraplast, furnizor de solutii si sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor din Romania, si-a redus cu 1,99 milioane de lei pierderile in primul trimestru din 2013, fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 2,65 milioane lei, la 0,66 milioane lei. In aceeasi perioada cifra de afaceri a crescut cu 5,09%, la 39,48 mil. lei.

Traian Simion, Director General Teraplast SA: „Evolutia companiei in primele trei luni ale anului 2013 a fost influentata de sezonul rece prelungit si de presiunea concurentiala, pe fondul volumelor scazute. Cu toate ca nu am atins nivelul bugetat, vanzarile au fost pe un trend crescator. Cel mai important lucru realizat este ca indicatorii de profitabilitate s-au imbunatatit, atat fata de anul trecut, cat si fata de ce am bugetat pentru primul trimestru. In perioada urmatoare din 2013, ne propunem sa continuam imbunatatirea indicatorilor financiari ai companiei, printr-un control riguros al costurilor si printr-o politica conservatoare de creditare a partenerilor. In plus, masurile de restructurare operationala si financiara, precum si abordarea de noi piete, actiuni deja implementate sau in curs de implementare, vor contribui semnificativ la cresterea viitoare a business-ului Teraplast”.

TeraPlast