Bistrita, 18 ianuarie 2013 – Compania Teraplast SA, furnizor de solutii si sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor din Romania, va avea incepand cu data de 1 februarie 2013 un nou Director General in persoana lui Traian Simion. Domnul Simion a fost numit in aceasta functie de catre Consiliul de Administratie. Traian Simion il va inlocui la conducerea Teraplast pe Stefan Bucataru, care se retrage din companie pentru a se dedica altor proiecte profesionale.

Domnul Bucataru a coordonat timp de 18 luni un amplu proces de restructurare operationala si financiara a companiei Teraplast, care va fi continuat de catre domnul Simion. Programul a vizat dezvoltarea liniilor de activitate cu potential de crestere profitabila (productia de profile de tamplarie, productia de ferestre si usi, productia de granule PVC), in paralel cu discontinuarea, convertirea sau externalizarea liniilor de activitate neperformante, sau colaterale (productia de cahle de teracota). In vederea sustinerii programului de investitii, in aceeasi perioada au fost valorificate o parte din activele imobiliare eliberate in urma finalizarii relocarii sediului administrativ in Parcul Industrial Teraplast.

Stefan Bucataru, fost Director General Teraplast SA: „Proiectul Teraplast a fost unul plin de provocari, insa in acest moment avem de-a face cu o companie asezata pe baze solide, care va performa pe termen lung si va aduce valoare actionarilor sai.”

Traian Simion, viitor Director General Teraplast SA: „In perioada urmatoare ne vom concentra cu preponderenta pe cresterea profitabilitatii companiei, in paralel cu continuarea procesului de restructurare.Teraplast are de indeplinit anumite angajamente luate in fata actionarilor si am incredere ca impreuna cu echipa pe care o voi conduce vom avea rezultatele pe care ni le propunem. La nivel tehnologic, Teraplast poate concura cu orice companie din domeniu, astfel ca avem deja un punct bun de pornire.”
Absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti, Traian Simion are o experienta de peste cinci ani in managementul de top.

Stefan Bucataru (49 ani) este proprietarul si directorul companiei de consultanta Veldtster Management and Consulting, specializata in managementul de restructurare. Compania activeaza in sectoare precum productia de materiale de constructii, energie, logistica, distributie si retail.
Traian Simion (48 ani) a fost director general al Albalact in perioada 2007-2010, dupa ce anterior a ocupat aproape doi ani functia de director comercial al companiei. Anterior, domnul Simion a mai lucrat in cadrul Ursus Breweries, Brewery Holdings si Wrigley.

***
Detalii Teraplast:
Compania Teraplast este cea mai mare entitate a Grupului Teraplast, iar portofoliul de produse al firmei acopera toata gama instalatiilor (mai putin cele de incalzire si ventilatie). Gama de produse Teraplast este structurata pe sapte sisteme si anume: sistemul de alimentare cu apa, sistemul de canalizari exterioare, sistemul de canalizari interioare, sistemul de decoratiuni si amenajari interioare si exterioare, sistemul de profile PVC pentru tamplarie, granule din PVC si sistemul electric.
Incepand din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Principalii actionari ai companiei, la data de referinta 31 decembrie 2012, sunt Dorel Goia (34,27%), SIF Banat-Crisana (11,00%), Emanoil Viciu (8,47%) si Alti actionari (46,26%).