Bistrita, 18 februarie 2015Compania Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre principalii producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor, intentioneaza sa transfere, incepand cu luna aprilie 2015, linia de business tamplarie termoizolanta pe o entitate separata – compania Teraglass Bistrita S.R.L. Aceasta companie este detinuta in procent de 100% de Teraplast.
Alexandru Stânean, director general Teraplast: „Decizia de transfer a liniei de business tamplarie termoizolanta pe o entitate separata este un proces natural de separare a unui business auxiliar. Teraplast se va concentra si mai mult sa ofere solutii eficiente pentru oameni si mediu in domeniile noastre traditionale – instalatii, profile tamplarie si granule pentru mase plastice. Sunt convins ca functionand ca o entitate separta, performantele operationale ale business-ului de tamplarie termoizolanta se vor imbunatati. Detinem capacitati de productie de 120.000 de confectii pe an, astfel ca exista potential de dezvoltare a business-ului. Avem experienta altei subsidiare, Plastsistem, care functionand in afara companiei-mama, pe o piata diferita de cea a Teraplast, dar tot in domeniul constructiilor, a inregistrat cresteri peste media pietei, in pofida contextului economic defavorabil din ultimii ani. Teraglass va urma acelasi model, iar echipa manageriala, a carei conducere a fost delegata dlui Lorant Sas, va aplica aceeasi reteta de dezvoltare, bazata pe export si performanta operationala.”

Linia de business tamplarie termoizolanta are in prezent o contributie de 10% in cifra de afaceri totala a Teraplast, restul business-ului fiind generat de instalatii, granule si profile tamplarie. Dupa transferul activitatii, tamplaria termoizolanda se va comercializa sub brandul Teraglass.

Transferul de activitate presupune inchirierea imobilelor in care se desfasoara activitatea de productie (teren si cladiri), iar utilajele de productie vor fi vandute catre Teraglass Bistrita la pretul de 4, 68 milioane lei. Teraplast va pastra dreptul de proprietate al activelor vandute pana la plata integrala a pretului. Fabrica de tamplarie termoizolanta este localizata in Bistrita, a fost construita in anul 2004 si nu a facut parte din planul de relocare in Parcul Industrial Teraplast de la Saratel.

Momentan peste 75% din cifra de afaceri a liniei de business tamplarie termoizolanta este generata de vanzarile de pe pietele externe, din Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Italia sau Belgia. Pe aceste piete se colaboreaza in principal cu marile magazine de bricolaj, insa incepand cu anul trecut, s-a decis extinderea portofoliului de clienti externi prin retele locale de distribuitori. Pe piala locala, ferestrele si usile Teraplast se comercializeaza in Dedeman, Praktiker, Ambient si Baumax.

***

Detalii Teraplast:

Cu o traditie de peste 115 ani, compania Teraplast (TRP) este in prezent cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor. Portofoliul de produse al firmei este structurat pe patru linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule si Tamplarie termoizolanta.

In perioada 2007-2013 compania Teraplast a investit peste 26 de milioane de euro in relocarea capacitatilor de productie din Bistrita, in Parcul Industrial Teraplast, situat in extravilanul municipiului. Teraplast detine in prezent la Saratel capacitati de productie pe o suprafata de peste 200.000 mp, impartite in Fabrica de produse PVC (Sectia de tevi PVC, Sectia de lambriuri PVC, Sectia de profile tamplarie PVC, Sectia de granule PVC) si Fabrica de poliolefine (Sectia de camine si rezervoare din PE, Sectia de fitinguri PVC si PP si Sectia tevi PP).

 Incepand din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.