Teraplast sustine continuarea proiectului Academia „Ghita Muresan” in Bistrita

Bistrita, 16 mai 2014 – Compania Teraplast (TRP), producator de sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor din Romania, va sustine financiar continuarea proiectului Academia „Ghita Muresan” in Bistrita. Programul include cursuri de baschet pentru copii cu varste cuprinse intre 8 – 10 ani si 11 – 13 ani, iar in prezent 60 de copii din Bistrita sunt implicati in proiect.

Ghita Muresan, fondator: „Valorile in care cred cu cea mai mare tarie sunt familia, scoala si educatia prin sport, facuta copiilor in scoli după orele de clasa. Cred cu tarie ca sportul contribuie nu doar la dezvoltarea fizica, dar si la cea intelectuala a copiilor. Vreau ca prin actiunile pe care le întreprindem sa-i facem pe copii sa indragească miscarea, sa-i aducem in salile de sport si sa nu-i lasam nesupravegheati, prada mentalitatii strazii si expusi la comportamente nocive. Sportul, mai mult decat orice alta activitate, defineste si intareste spiritul comunitar.”

Activitatile incluse in acest program si sustinute financiar de catre Teraplast se vor desfasura in sala de sport a Scolii Gimnaziale „Lucian Blaga”, iar beneficiarii vor fi copiii din Bistrita, coordonati de catre antrenori calificati. In cadrul proiectului sunt de asemenea prevazute competitii in cadrul „Ligii nationale de baschet Ghita Muresan”, dar si tabere de pregatire si recreere pentru copiii participanti.

Responsabilitatea sociala este o componenta importanta a strategiei de business a companiei Teraplast, fiind identificate in permanenta potentiale directii de implicare. Teraplast acorda o atentie deosebita comunitatii in care isi desfasoara activitatea, iar strategia noastra de responsabilitate sociala presupune sa desfasuram activitati care sa genereze pe termen lung bunastarea actionarilor si a angajatilor companiei.

Ca in fiecare an, si in 2014 Teraplast a ales cateva proiecte CSR in care sa se implice si pe care sa le sustina. Principalele programe CSR din 2014 se vor axa pe de o parte pe cultura interna, iar pe de alta parte pe activitatile externe ale companiei.

***
Detalii Teraplast:

Cu o traditie de peste 115 ani, compania Teraplast (TRP) este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme pentru piata constructiilor, instalatiilor si amenajarilor din Romania. Portofoliul de produse al firmei este structurat pe patru linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule si Tamplarie termoizolanta.
Compania Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania si detine pozitii de top pe pietele de tevi PVC (cota de 42%), de granule PVC (cota de 31%) si de lambriuri PVC (cota de 31%). Teraplast este de asemenea, al doilea mare producator de tubulatura PP (polipropilena) cu o cota estimata la 30% din piata.
In ultimii cinci ani compania a investit peste 26 de milioane de euro in relocarea capacitatilor de productie din Bistrita, in Parcul Industrial Teraplast, situat in extravilanul municipiului. Teraplast detine in prezent la Saratel capacitati de productie pe o suprafata de peste 13.000 mp, impartite in Fabrica de produse PVC (Sectia de tevi PVC, Sectia de lambriuri PVC, Sectia de profile tamplarie PVC, Sectia de granule PVC) si Fabrica de poliolefine (Sectia de camine si rezervoare din PE, Sectia de fitinguri PVC si PP si Sectia tevi PP).
Incepand din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.