Bistrita, 28 februarie 2013 – Teraplast, furnizor de solutii si sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor din Romania, a realizat in anul 2012 o cifra de afaceri de 239,64 mil. lei (cu 14% mai mare fata de 2011). Rezultatul net a ramas negativ (15,14 mil. lei), insa pierderile companiei s-au redus in 2012 cu 6,59%, fata de 2011.

Traian Simion, Director General Teraplast SA: „In ultimele trei luni din 2012 rezultatele financiare ale companiei Teraplast au fost influentate de o serie de masuri luate in vederea eficientizarii viitoare a business-ului. Vanzarea in luna decembrie a liniei de productie a tevilor corugate a generat o pierdere de 2,5 milioane lei, insa compania si-a asumat aceasta pierdere pentru a putea valorifica un activ, care nu producea la capacitate si a carui valoare s-ar fi diminuat in timp. In decembrie din vanzarea liniei de productie a tevilor corugate am obtinut aproximativ 8,9 milioane lei, aceste resurse financiare urmand sa fie folosite pentru dezvoltarea liniilor de business profitabile in acest moment (profile PVC pentru tamplarie si ferestre si usi)”.

Incepand din 2010 Teraplast a derulat un amplu proces de restructurare financiara, initiind in paralel un program de restructurarea operationala. Pe partea de restructurare operationala se va pune accent in principal in 2013, cand se va investi in dezvoltarea liniilor de activitate cu potential de crestere profitabila (productia de profile de tamplarie, productia de ferestre si usi, productia de granule PVC), in paralel cu discontinuarea, convertirea sau externalizarea liniilor de activitate neperformante sau colaterale.

Detalii aici…