Compania Teraplast S.A. informeaza actionarii si potentialii investitori cu privire la faptul ca, a decis ca vanzarile pe piata din Republica Moldova sa se deruleze in mod direct din Romania. In acest context, Teraplast va cesiona partenerilor locali partile sociale (51% din capital) detinute in cadrul companiei din Republica Moldova.

Vanzarile companiei din Republica Moldova reprezinta sub 1% din cifra de afaceri consolidata a Grupului Teraplast. Valoarea capitalului social al firmei este de 5.400 lei moldovenesti, iar dupa cesionarea de catre Teraplast a partilor sociale compania locala va avea o alta denumire.

Alexandru Stânean, director general Teraplast: „Nu renuntam la piata din Republica Moldova. Avem clienti locali pe majoritatea liniilor de business ale Grupului si cu siguranta vom continua aceste colaborari. Cu toate acestea dimensiunea pietei nu justifica o prezenta locala dezvoltata, piata putand fi acoperita prin exporturi. Dezvoltarea exporturilor pe toate pietele ramane o componenta importanta a strategiei noastre de business, pe termen mediu, astfel ca vom continua sa ne extindem prezenta pe pietele cu potential.”

Detalii aici…