Cu o tradiție de peste 120 de ani în România, TeraPlast Group și-a făcut un obicei din a oferi soluții eficiente pentru oameni și mediu. Însă misiunea noastră merge mai departe de calitatea produselor și de obiectivele noastre de business. Suntem preocupați în același timp și de societatea în care ne desfășurăm activitatea și credem cu tărie că emoția umană este cea care oferă plus valoare oricărui proiect și oricărei acțiuni.

Anul acesta, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, considerăm că avem un motiv în plus de sărbătoare. Este ocazia tuturor de a reflecta asupra realizărilor românilor, asupra parcursului pe care l-a avut țara, de la Marea Unire, din 1918, și până acum. Este, în același timp, momentul să fim recunoscători că am avut parte de o casă doar a noastră, un loc unde să putem crește în siguranță, unde să putem avea toate aceste realizări.

Casa este mai mult decât un simplu spațiu fizic în care ne petrecem timpul. Casa este sufletul omului, locul de refugiu, locul unde de obicei se află oamenii dragi, de care ne leagă amintiri, momente și trăiri. Toate acestea ne fac să ne simțim „acasă”.

Pentru noi, TeraPlast Group, România este acasă.

Ne place să comunicăm

Vezi un newsletter TeraPlast *

 

Nicăieri nu e mai bine ca acasă

O casă nu înseamnă doar o clădire, un adăpost. E mult mai mult de atât. O casă înseamnă o șansă la o viață mai bună și mai frumoasă. TeraPlast Group înțelege foarte bine acest aspect. Niciuna din realizările noastre nu ar fi fost posibilă dacă nu am fi avut propria noastră casă, România, și o mare familie alături, angajații și partenerii noștri.

Din acest motiv, am decis să ne implicăm în proiectul Big Build 2018, proiect al Habitat For Humanity Romania, care are ca scop construirea a 8 case pentru 8 familii cu venituri reduse din comuna Cumpăna, județul Constanța. Prin proiectul Big Build 2018, cele 8 familii nu vor primi doar primele lor locuințe decente, ci și câte o șansă la un viitor mai bun.

Despre Big Build 2018

Big Build este o inițiativă a Habitat for Humanity, organizație non-profit prezentă în 70 de țări, cu misiunea de a eradica locuirea precară. În România, organizația e activă de 22 de ani, prin Habitat for Humanity România. Numărul beneficiarilor proiectelor inițiate este de peste 85.500 de persoane, cu sprijinul a peste 34.000 voluntari din România și alte țări. Perioada de desfășurare a proiectului Big Build 2018 este 1-5 octombrie 2018, în care vor fi implicați 240 de voluntari din România, SUA, Germania și Olanda. Cele 8 locuințe vor fi construite în sistem duplex și vor avea trei camere – sufragerie, două dormitoare, baie, bucătărie și un spațiu exterior. Acestea sunt amplasate lângă Campusul Școlar din Cumpăna, alături de alte 16 case în diferite stadii de construcție, pe care Habitat for Humanity le ridică în comunitate.

Terenul pe care sunt construite cele 8 case este pus la dispoziție de Primăria Comunei Cumpăna. Costurile de construcție sunt acoperite din donațiile în bani sau materiale de construcții oferite de sponsorii proiectului, precum și din fondurile strânse de voluntarii de pe șantier.

Acasă, de 100 de ani

TeraPlast Group s-a alăturat cu bucurie grupului de susținători ai proiectului inițiat de Habitat for Humanity România. Cu acest prilej, am încercat să aflăm ce înseamnă ”acasă” pentru români.